Beauty, Fashion, Lifestyle

сряда, 29 март 2017 г.

Loving Tan ❤︎ Изкуствен тен - подготовка, нанасяне и мнение

Здравейте!

Все се каня да започна да пиша редовно в блога и все не отделям достатъчно време за него. Днес обаче имам специален повод и тема, на която да пиша. 
Отдавна съм любител на брозновия тен, било то изкуствен или придобит естествено от слънцето. Преди години стоях с часове на плажа в преследване на перфектния загар, но по-късно когато научих повече за огромните и непоправими щети, които слънцето оказва върху кожата спрях. Сега пак се пека, но умерено и в най-топлото време предпочитам да съм в бара на плажа с разхладителна напитка в ръка или да стоя под чадъра и да чета книжка, като задължително използвам слънцезащитен фактор 20 или дори 30SPF. 
Ходила съм и на солариум известно време, но спрях - първо защото беше досадно и второ защото оказва още по-големи вреди на кожата. 
Колкото до продуктите за изкуствен тен - от тях също съм полазвала доста. Пробвала съм Loreal, Vita Liberata и още други знайни и незнайни марки, но никога никой не ме е впечатлявал. Обикновено след първото намазване приключвам с продукта най-вече заради, меко казано, отвратителната миризма, която оставят върху кожата. Непоносимо е да миришеш на изгоряло и подправки - така аз описвам миризмата на изкуствен тен, която въпреки, че се къпя и мажа с ароматизирани кремове трае дни. Освен това не се нанасят равно, стоят на черти и често са оранжеви.
От много време исках да изпробвам продуктите на Loving Tan, защото съм виждала най-много привърженици на тази марка, спрямо всички останали популярни. Много се радвам, че те ми предоставиха възможността да пробвам продуктите им и да споделя своето мнение. Хубавото е, че доставят и до България, стига в началото на сайта да изберете "International", като стандартната доставка е 10$.


Реших да ви покажа как аз нанасям изкуствен тен стъпка по стъпка и да ви споделя мнение за всеки от продуктите.

Подготовка:
Задължително в деня, в който ще нанасям изкуствен тен ексфолирам много добре кожата, докато се къпя. Това е първата и задължителна стъпка. Също така е добре да се епилирате преди това, за да не се събира изкуствен тен и да остават чертички и точици по кожата. След това нанасям върху кожата кокосово масло или някакъв друг много хидратиращ крем за тяло, като обръщам специално внимание на лактите, китките, колената и глезените. Това са частите, където може да се сбърка най-много и да си личи, че имате изкуствен тен, затова е хубаво да нанесете обилно количество хидратиращ продукт там.



Продукти, за които ще си говорим:

Deluxe Bronzing Mousse

Аз избрах моят да е в цвят Dark, което е средния цвят. Не искам да бъда прекалено тъмна и за мен това е идеалния вариант. Може цената му да е по-висока от на нормалните, но и като качество се различава и е на светлинни години пред останалите.
Deluxe Self tanning Applicator Mitt

Според мен е повече от задължително да нанасям изкуствения тен със специална за целта ръкавица. Тя освен, че ще разнесе умерено и равномерно тена, ще предпази и дланите ни. Пробвала съм най-различни, но тази опреледено е най-луксозната.
Easy To Reach Back Applicator

Категорично не смятам този продукт за задължителен при нанасянето на тена, но опреледено ме улеснява много. Въпреки че съм, може да се каже, подвижна и успявам дори и само с ръка да разнеса продукта по целия си гръб, този продукт е един малък лукс, който е страшно удобен, ако можете да си го позволите, разбира се.
Bronze Shimmer Luminous Cream

Това е вторият ми любим продукт от марката. Винаги съм била почитател на нанасянето на бронзанти и хайлайтри по тялото. Просто тена се отличава много повече, краката изглеждат по-дълги, а кожата по-здрава и сияйна.
Tan Removing & Skin Polishing Glove

Това също е продукт, който не смятам за задължителен. Преди премахвах ненужния тен с често и упорито ексфолиране, но трябва да се внимава, защото кожата може да се "претърка". С тази ръкавица определено ще става по-бързо и лесно. 
Подходяща е също за ексфолиране на тялото преди нанасяне на изкуствения тен.                      


Нанасяне:

Изпомпвам малко количество от муса в ръкавицата и започвам от краката, за да не се налага след като съм нанесла в горната част на тялото да се навеждам и да се получават евентуални линии и сгъвки. 
Първо нанасям няколко изпомпвания по цялата долна част на крака, след това още няколко нагоре от коляното и с каквото е останало по ръкавицата минавам надолу от глезена, за да не нанасям излишно количество продукт там.
След това преминавам на корема и гърдите като обикновено използвам около 6 изпомпвания за цялата тази част. Задължително минавам отстрани на тялото, около врата и подмишниците. 
За гърба нанасям няколко изпомпвания върху апликатора за гръб и започвам от средата на гърба да го преливам в страничните и крайни части, като   отстрани използвам и ръкавицата за перфектно преливане.
Оставям ръцете за финал и използвам около три изпомвания за всяка ръка и отново на финала с каквото е останало по ръкавицата минавам по китките и пръстите.
Обикновено се опитвам да го нанасям сутринта в ден, в който няма да се налага да излизам от вкъщи, защото е хубаво 6 часа след нанасяне да се отмие под душа. Не съм пробвала дали остава по чаршафите, но не бих рискувала, защото когато го отмивам пада и част от цвета и това ме води към мисълта, че може би остава някакви следи.
Това, което ми харесва в този изкуствен тен е, че не мирише толкова силно като останалите и след като се изкъпя аромата вече го няма. Освен това цвета е перфектен и изобщо не е оранжев.


Много харесвам и брозниращия крем, който прави краката ми да изглеждат достойни за червения килим. Тена се отличава много по-добре с него и освен, че има блясък придава и малко допълнителен цвят. Може да се ползва и без да сте нанасяли от изкуствения тен преди това. Може да имате естествен загар или изобщо да нямате тен - в такъв случай препоръчвам най-светлия от трите цвята - Medium
Моят е в цвят Dark, защото искам блясъка и бронза на JLo и Beyonce.🙈



Този тен изсъхва много бързо. За 60 секудни е готов и можете да облечете дрехи без проблем. Точно защото съхне толкова бързо трябва да се работи светкавично с него и в момента, в който нанесете първата черта трябва веднага да прелеете, в протвен случай може да остане по-тъмна черта. Въпреки че е много трудно този тен да не се нанесе равномерно все пак и това е възможно, ако не се работи правилно с него. Те са подготвени и за такива случаи. Тази ексфолираща ръкавица премахва тена без никакъв проблем и изобщо не е болезнено за кожата.






За референция ви давам снимка преди и след нанасянето. Разликата не е огромна, но аз и не исках да бъде такава, точно затова избрах средния от общо трите цвята. Мисля, че изглежда много естествено, особено на живо. Изглежда тъмен и наситен точно като естествен тен, много равномерно е нанесен и не е оранжев. Освен това продуктите им нямат парабени и са напълно веган




Чао и целувки!
За бизнес запитвания: valerieyordanova.pr@gmail.com



SHARE:

6 коментара

  1. Супер пост и аз с удоволствие бих пробвала някой от продуктите на Loving Tan!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересна статия! От къде могат да се купят продуктите на Loving Tan? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! В статията пише откъде може да се закупят. ;)

      Изтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравей, колко време издържа тенът от едно поставяне и за колко пъти ти стига? :)

    ОтговорИзтриване

Blogger Template Created by pipdig