Beauty, Fashion, Lifestyle

вторник, 9 май 2017 г.

Travel Diary: Милано

Здравейте!

Вдъхновена от новия дизайн на блога, а и от множеството снимки, които срещам напоследък в социалните мрежи от Милано реших да напиша този закъснял блог-пост.
Наскоро си припомних чувството, което изпитвах преди много години - още преди да се зароди желание у мен да имам YouTube канал исках да пиша. Исках да си направя блог, в който да споделям мислите и преживяванията си.
Сега, когато имам блог не съм писала нито един подобен пост. Може би съм твърде заета, а може би не съм имала смелост досега, но най-накрая дойде моментът, в който реших да ви споделя за моите преживявания и любими места в Милано.


За мое щастие пътуването ни до Мароко започна от Милано. 
Винаги съм обичала този град и ми е приятно да се връщам там. Всеки път се чувствам като у дома си!
 Най-щастлива бях от факта, че отивам с Мартин, защото и двамата бяхме ходили неведнъж там, но никога заедно.
В Милано, както и из цяла Италия има страшно много туристи от цял свят, с тази разлика, че хората в Милано винаги са красиви, добре облечени и носят скъпи торбички след шопинга, който са направили в La Rinascente или на Via Montenapoleone. Настроението там винаги е приповдигнато и точно затова  обожавам да стоя в някой ресторант и да наблюдавам хората. В такъв случай много добър вариант са заведенията в Галерията - Vittorio Emanuelle, защото потокът от хора там не спира. 



Едно от любимите ми заведения и за брънч и за вечеря е на покрива на La Rinascente и се казва Ristorante Maio. Там освен туристи ходят и много местни, защото гледката наистина си заслужава. Вижда се катедралата Duomo di Milano и особено вечер е много приятно да се наслаждаваш на светлините с чаша просеко в ръка. Порциите не са големи,  но пък са доста Instagramable. ;)


Друго приятно място за вечерна разходка е кварталът с каналите - Navigli, наричан още Малката Венеция. Улиците, покрай каналите са "отрупани" със заведения, в които на обяд хората пият мимози, а вечер вино или коктейли.
Последното ни посещение на Милано беше само за ден, но отделихме от времето си и най-накрая посетихме Navigli. Хареса ми неочаквано много и го смятам за едно от задължителните места за посещение в Милано.


Любимото ми занимание в Милано е window shopping. Определено по улиците с магазини в Милано можем да загубим цял ден. Привлекателните витрини с блестящи дрехи и аксесоари из малките улички са абсолютно щастие за хората, които обичат модата, а и не само за тях. Витрините се състезават по красота и са коя от коя по-ефектни. Магазините на Dolce&Gabbana са най-много на брой, а освен това си имат и цяла уличка само с техни магазини. Техните витрини са ми любими, защото винаги си личи колко мисъл и труд са вложени.





Като говорим за Dolce&Gabbana най-красивият ресторант, в който някога съм била е техният в Милано. Точно в техен стил имат няколко заведения и клубове из града. Моят любим е Gold.

Посетих го преди четири години с една от най-добрите ми приятелки - Силвия, с която си правим най-epic trip-овете.

Спомням си, че и двете бяхме притеснени, защото обстановката е доста "тежка", но за щастие бяхме избрали да отидем там за обяд и нямаше много хора. 
И двете избрахме да хапнем равиоли с телешко, а за десерт не помня какво ядохме, но беше превъзходно!




















Полезна информация:


Милано е една от най-евтините дестинации, които можем да посетим от България, когато говорим за цени на самолетни билети.
Много често можем да си вземем билети за дълъг уикенд там срещу 40€, а ако имаме повече късмет може и срещу 15-20€.
Три дни там са ви напълно достатъчни.

Wizz Air летят до Бергамо, което е градче на 40 минути път от Милано, но има шатъли в удобни за полетите часове и цената в една посока е 5, а ако вземем и за връщане излиза 9. Билети се продават на летището.
Бусчето ви оставя на Централна гара и от там можете да хванете метро или автобус - зависи накъде сте се запътили. Градският транспорт там е много удобен, лесен и бърз.

Ryan Air летят директно до летището на Милано - Малпенса, но аз досега не съм летяла с тях, тъй като обикновено в Wizz Air билетите са по-евтини. Повече информация как да стигнете до центъра можете да видите тук.

Хотели в Милано има всякакви. Много разпространени в Италия са апартаментите, в които стаите се отдават отделно. Ние сме отсядали в такъв с две стаи и обща баня и за кратък престой изобщо не се усеща, а и са много чисти и подредени и почти никога не се засичате с хората от другата стая. Това е много удобен и евтин вариант. Обикновено са в покрайнините на града, но както казах, градският транспорт е много удобен.
Разбира се Милано предлага и много скъпи и луксозни хотели, които са разкошни и са в центъра на града.

Ако сте тръгнали до Милано специално за шопинг ви препоръчвам да отидете до Серавале. Там има аутлет мол, където можете да намерите страхотни сделки!
До там можете да стигнете с влак или с шатъли, които са много удобен вариант, но трябва да се съобразявате с часовете им. Друг вариант е да си вземете кола под наем.

Ако пък обичате да разглеждате забележителности освен задължителната катедрала Duomo di Milano и галерията Vittorio Emanuelle можете да посетите и двореца Сфорца.
Ако сте любители на културните мероприятия можете да отделите една вечер, в която да посетите миланската La Scala и да отидете на опера или балет.
Препоръчвам да си закупите билети няколко месеца предварително.


Милано е лежерна и неангажираща дестинация и затова ми харесва толкова много! Лесно е да се стигне до там, а и винаги ще да намерите какво да правите и къде да се разхождате. Пътищата сами водят до забележителностите и накъдето и да се обърнете има подходящо място да си направите красиви снимки. 
Не знам кога ще бъде следващото ми посещение на Милано, но ще го очаквам с нетърпение!

Споделете ми в коментарите ходили ли сте в Милано и с какви впечатления сте, а ако не сте дали планирате да го посетите!



Чао и целувки!

Follow


За бизнес запитвания: valerieyordanova.pr@gmail.com

SHARE:

2 коментара

  1. Супер пост - страхотни снимки и полезни съвети :)С нетърпение очаквам още разкази, свързани с пътешествия :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубав блог.Гледам колко е полезен и красив.Успех !

    ОтговорИзтриване

Blogger Template Created by pipdig