Beauty, Fashion, Lifestyle

петък, 13 октомври 2017 г.

10 неща, които обичам в есента

"I notice Autumn is more the season of the soul than of nature."
Открих този цитат в интернет и ме вдъхнови да споделя с вас нещата, които обичам в есента.

1. Мързеливите недели, прекарани вкъщи, сгушена в мекичко одеало, докато ям пуканки и гледам любимите си филми и предавания. Любимата ми част от деня определено е вечерта. Изгасявам всички лампи и паля свещи с аромат на тиква, ябълков пай и ванилия.

2. Топлите тонове в грима и дрехите. Обожавам да нося червено, жълто и оранжево през есента, смятам че така внасям настроение не само в своя ден, но и в този на околните.
3. Разходките в слънчевите есенни дни. Няма нищо по-приятно от това да се разхождаш в парка, заобиколена от разноцветни дървета и паднали листа,
 в топъл есенен ден, с кафе или горещ шоколад в ръка!

4. Да пека кекс или пай с ябълки и канела и вкъщи да ухае на уют! Всички си знаем, че предстоят месеците, в които забравяме за мечтаното "лятно тяло" и се отдаваме на обилни трапези, пълни с вкусотии и в това няма нищо лошо! 

5. Да украся дома си с есенни листа и цветя, шишарки, тикви, чинии във формата на листа и разбира се свещи. 
6. Да ходя в Tivoli, Копенхаген, между средата на октомври и началото на ноември. Паркът е изцяло преобразен с хелоуинска украса и освен, че стават разкошни снимки е много приятно за дневна или вечерна разходка.

7. Винаги е време за чай или друга топла напитка! Обичам да пия чай, кафе или горещ шоколад докато работя и докато почивам. С книга в ръка, докато гледам филм или в някоя уютна пекарна с приятна компания.
8. Намерила съм си по нещо любимо и в мрачните, студени есенни дни. Това са меките и топли пуловери, шалове, чорапки и ботуши. Толкова са приятни и така те отпускат, че започвам да се радвам на дъжда, вместо да му се сърдя.

9. Колкото и хубави да са меките пуловери, които споменах по-нагоре, има дни, в които просто ти се иска да можеш да контролираш времето и дъжда да спре, за да отидеш спокойно на работа или училище. Разбирам! Но колко хубави са дъждовните уикенди, прекарани вкъщи!

10. Остава съвсем малко до Коледа! Аз започвам да празнувам Коледа още от средата на ноември, защото нека сме реалисти - на кого са му достатъчни само няколко коледни дни?! 

А вие обичате ли есента и кои са любимите ви неща, свързани с този сезон?

Чао и целувки!
Follow
SHARE:

Няма коментари

Публикуване на коментар

Blogger Template Created by pipdig